Bed & Breakfast Den Marienborch ligt in Doesburg, een authentiek en knus Hanzestadje in een prachtige omgeving. Het is ook nog eens gelegen nabij Nationaal Park Veluwezoom, de IJssel en de Achterhoek met eindeloze fiets- en wandelmogelijkheden…

 

Doesburg

Hanzestad Doesburg is gelegen aan de IJssel in de provincie Gelderland (Achterhoek) en grenst aan de Veluwe. Deze oude vestingstad staat bekend om haar goed bewaarde historie en cultuur. In het karakteristieke centrum kun je heerlijk rondslenteren en genieten van kunst, cultuur, winkeltjes, musea en gezellige restaurants. B&B Den Marienborch ligt in de charmante Roggestraat. Loop je de deur uit, dan bevind je je te midden van monumenten. Sla je linksaf richting de Waag, dan passeer je een Frans aandoend pleintje met gezellige restaurants en terrassen. Ook het winkelcentrum en andere voorzieningen liggen op loopafstand. Kortom, een toplocatie! Onze tips? Breng een bezoek aan het Mosterdmuseum, maak een stadswandeling door het prachtige monumentale centrum en drink een (speciaal)biertje bij de Waag, oudste horecagelegenheid van Nederland. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden waar wij graag over adviseren! 

Natuur

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Doesburg. Nationaal Park Veluwezoom bereik je namelijk met de auto al in 5 minuten. Bezoek bijvoorbeeld de Posbank en maak een mooie boswandeling. Voor fietsers en wandelaars hebben wij prachtige routes langs de IJssel, door de Veluwe of de Achterhoek. Fietsen zijn te huur in Doesburg, maar kunnen ook meegenomen worden. Voor honden zijn er meerdere losloopgebieden in de omgeving te vinden, waar eindeloos gewandeld kan worden.

Bereikbaarheid en omliggende steden

Doesburg is bereikbaar via de A348 en N317. Vanuit NS station Dieren stap je over op buslijn 26 richting Arnhem. Na ca. 10 minuten stap je in Doesburg uit op de Koepoortwal en loop je het centrum in richting De Waag. De Roggestraat bevindt zich aan je rechterhand. Steden dicht in de buurt van Doesburg zijn Arnhem, Doetinchem en Hanzestad Zutphen. Maar ook een bezoek aan bijvoorbeeld Hanzestad Deventer of Nijmegen, oudste stad van Nederland, is aan te raden. Vlak bij Doesburg ligt ook nog Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Hier loopt een prachtige fietsroute over de dijk. Kortom, er is genoeg te doen en te beleven in Doesburg en omgeving!